Overslaan en naar de inhoud gaan

Collectiepaviljoen

Voor groepen

Vandaag is het Middelheimmuseum vooral gekend om zijn collectie beeldhouwwerken in het kunstpark. Maak nu kennis met een verrassende, selectie kunstwerken uit de depotcollectie van het Middelheimmuseum in het nieuwe collectiepaviljoen.

Het museum heeft sinds zijn ontstaan veel werk verzameld om in binnenruimtes te tonen. Daarnaast bracht het museum ook omvangrijke ondersteunende collecties bij elkaar: maquettes en modellen, tekeningen en grafiek, mediakunst en fotografie. En soms bleken werken bedoeld voor buiten, toch beter geschikt voor binnen. Iets meer dan 80% van de kunstwerken in de Middelheimcollectie is daarom opgeborgen in depots, afgesloten voor de bezoekers.

Omdat het museum maximale toegang wil bieden tot de collecties in al hun diversiteit, heeft het nu zo’n afgesloten bewaarplaats omgevormd tot een open depot. Daar is een eerste, verrassende selectie kunstwerken uitgepakt voor het publiek. Deze werken werden niet uitgekozen door één expert, maar door een groep van heel verscheiden betrokkenen. Daarom zijn er in het collectiepaviljoen zowel topstukken te zien, als verrassende ontdekkingen te doen. Werken van Giacometti, Trampedach, Rosso, Piccinini, Gentils, Köllwitz, Lohaus, De Bruyckere, Chetwynd, Deacon, Zadkine e.a. staan eenvoudig en functioneel opgesteld, soms helemaal, soms gedeeltelijk uitgepakt.

Het museum nodigt je uit om met deze verzameling kennis te maken en ook in de toekomst steeds nieuwe perspectieven op deze collectie te komen ontdekken.

 

Praktisch

Rondleiding Collectiepaviljoen en Focuspresentatie

  • € 115 voor 2 uur 
  • 15 deelnemers per gids, maximum 2 gidsen tegelijkertijd
  • Afspraak aan het Kasteel

Klik hier voor de algemeen geldende coronamaatregelen in het Middelheimmuseum

Info

Middelheimmuseum
Onthaal en dienst publiekswerking

Reservering

www.experienceantwerp.be

Ga naar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief