Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondleiding voor families

Voor gezinnen met kinderen van 5 tot 12 jaar

Grote kunst inspireert niet alleen grote mensen. Het Middelheimmuseum is er ook voor jonge kunstenaars. Een museumbezoek met het hele gezin is daarom eens zo boeiend. Oude en jonge inzichten door elkaar.

Laat je verrassen door de creatieve verwondering van je (klein)kinderen. Beleef met hen het museum op zijn best. Een kindvriendelijke museumgids helpt je de collectie en tentoonstelling spelenderwijs te ontdekken.

Bereid je alvast voor op een actieve wandeling vol knotsgekke opdrachten. Hoe zou je, zonder omkijken, een bestaand kunstwerk tekenen, enkel beschreven door je kinderen? En waarom zou je kind eens geen waterstifttekening uitproberen op de behaarde onderarm van opa?

De familiewandeling is een artistiek avontuur voor het hele gezin. Voor jonge kunstenaars en gevestigde waarden, en alles daartussenin. Of je 5 bent of 95, de gids heeft opdrachten klaar voor elke leeftijd. Durf jij de uitdagingen aan?

 

Praktisch

  • € 5 per familie
  • Duur: 1,5 uur. Mogelijkheid tot napraten met een gids.
  • Reserveren is verplicht
  • Samenkomen aan het kasteel, waar je ticket gescand wordt.
  • De rondleiding gaat door bij minimum twee inschrijvingen. 

Wanneer er een tentoonstelling loopt, neemt een museumgids je mee op een rondleiding langs de tentoongestelde werken voor een actief, speels gesprek.

Leden van de Gezinsbond die deelnemen aan een van de familierondleidingen tijdens de paasvakantie, ontvangen op vertoon van hun ticket per gezin een leuke goodiebag in de museumshop.

Boek hier je ticket

Klik hier voor de algemeen geldende coronamaatregelen in het Middelheimmuseum

Ga naar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief