Overslaan en naar de inhoud gaan

Wet Job creatief atelier

Voor klassen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar

Maak kennis met het bijzondere werk van de Franse kunstenares Camille Henrot. Zij maakt mooie verrassende beelden, vaak met verschillende materialen die vloeiend in elkaar overgaan. Sierlijke vormen, natuurlijke elementen en zelfs stukken afgedankte elektronica. Hoe ging de kunstenares te werk? Waarom combineerde ze die vreemde materialen en wat wil ze precies uitdrukken met haar kunstwerken? Tijdens deze interactieve creatieve rondleiding voor vierde, vijfde en zesde leerjaar kom je het allemaal te weten.

Na een kennismaking met de gids, testen de leerlingen eerst hun creativiteit tijdens een toffe groepsopdracht in de buitenlucht. Daarna trekken we met de hele klas naar het openluchtatelier om onze eigen coole creaties te maken. Liefst zo ecologisch mogelijk, net zoals de kunstenares. We werken met klei, hout, mergelsteen en andere milieuvriendelijke materialen, en waarom ook niet met stukjes afval? Zo maken we als straffe bricoleurs onze eigen creatieve kunstwerken, in kleine groepjes of apart, met vaste vorm of net niet.

Praktische informatie

  • € 105 voor twee uur
  • Deze rondleiding is enkel geschikt voor klassen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar
  • Maximum 12 leerlingen per groep, maximum 3 groepen tegelijkertijd
  • Duur: 120 minuten
  • Afspraak aan het Kasteel

Dit creatieve atelier kan je enkel boeken op donderdagen en vrijdagen in september en oktober 2022 (behalve op 1 en 2 september).

Voordat je reserveert, gelieve contact op te nemen met de balie van het Middelheimmuseum via het telefoonnummer +32 (0)3 288 33 60. De balie is bereikbaar van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 uur tot 16.30 uur (in september tot 18.30 uur).

Info 

Middelheimmuseum
Onthaal en publiekswerking

Meld je aan voor onze nieuwsbrief