Overslaan en naar de inhoud gaan

Heavy metal

Voor jongeren van 12 tot 18 jaar

Ook al lijkt het soms stil in het park, er schuilt een stevig heavy metal-festival in ons museum! Heel wat sculpturen in het kunstpark zijn immers gemaakt uit metalen. Samen vormen ze een heuse topaffiche: de ‘Beam drop’ van Chris Burden, ‘Bidon bleu’ van Roman Signer, ‘Het firmament’ van Antony Gormley en veel andere werken …

In deze open, interactieve rondleiding nodigen we jongeren uit backstage. Zo kan je de heavy metal-kunstwerken van dichtbij bewonderen. We zoomen in op de technische kant van de sculpturen, van concept tot realisatie. Welke bijzondere technieken gebruikte de kunstenaar om deze zware kunstwerken te maken?

Stilstaan is verboden bij heavy metal! Daarom krijg je van je gids of leerkracht twaalf opdrachten mee. Net zoals de Griekse held Heracles moet je die allemaal volbrengen om je missie te vervullen. Je kunt hulp inschakelen via de Middelheim-app waar je kunstenaars aan het woord ziet, een inkijk krijgt in het bronsgieten en de andere processen om zware metalen te bewerken.

‘Heavy metal’ is een ijzersterke rondleiding op maat van jonge metalheads vanaf 12 jaar. En uiteraard ook voor al wie van andere muziek houdt. Voorkennis over kunst is niet nodig, wel over metaal. We richten ons daarom op de richtingen STEM, TSO en BSO, techniek, metaal, Steunpunt tewerkstelling. Headbangen en pogoën is toegestaan.

Steek een solo af op je luchtgitaar en schrijf je in!

 

Praktisch

Interactieve rondleiding met museumgids

Reservering

Boek je rondleiding met gids via Experience Antwerp.

Boek hier

Ga naar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum