Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunstwerk in focus - Wisselende presentaties

Achteraan in het collectiepaviljoen staat steeds één werk in focus. Hier is het de bedoeling om samen met het publiek te ontdekken hoe kunstwerken steeds meer en andere betekenissen verzamelen en soms ook fysiek evolueren.

Onschuld kan een hel zijn

Focuspresentatie #2 Berlinde De Bruyckere is te zien van 26 september 2020 t/m 21 februari 2021 en geeft een unieke inkijk in het denkproces van deze kunstenaar. Met werk in het collectiepaviljoen en Braempaviljoen en een opmerkelijke sculptuur in het kunstpark.​ In deze film neemt de kunstenaar ons mee in haar denkwereld. Ze gidst ons in haar eigen woorden en beelden doorheen haar artistiek referentiekader en werkproces. We zien en horen hoe in haar hoofd alles met elkaar verbonden is: heden en verleden, recente en vroege werken, inspiratie en kunstwerk, kunst en maatschappij.

Ontdek hier de focuspresentatie online

 

Résidence Terrestre

Het eerste werk in focus is Résidence Terrestre van Michel François. In deze film kan je de kunstenaar zelf aan het werk zien en aan het woord horen in een speciaal voor deze presentatie gedraaide film.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief