Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek het collectiepaviljoen online

In het nieuwe collectiepaviljoen (her)ontdek je verborgen stukken uit de museumverzameling. Het gaat om werken die niet of minder geschikt zijn voor presentatie in het park.

Over de verborgen collectie

Vandaag is het Middelheimmuseum vooral bekend om de collectie in het kunstpark. Maar er is ook een verborgen collectie: iets meer dan 80% van de kunstwerken is opgeborgen in depots, afgesloten voor de bezoekers. Het gaat om werken die minder of niet geschikt zijn voor presentatie in het park, maar die het museum heeft verworven omwille van de oorspronkelijke missie: een internationaal overzicht bieden van de moderne beeldhouwkunst, van de grote voorlopers op het einde van de negentiende eeuw tot de eigen tijd. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde steuncollecties met maquettes en modellen, tekeningen en grafiek, mediakunst en fotografie. En er staan sculpturen in de depots die wel bedoeld waren voor buiten, maar toch beter geschikt bleken voor binnen.

Bekijk hier de collectie online

 

Het collectiepaviljoen in woord en beeld

Veerle Meul, verantwoordelijke collecties Middelheimmuseum vertelt in dit filmpje hoe het nieuwe collectiepaviljoen tot stand kwam.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief