Overslaan en naar de inhoud gaan
Boekenkast in de bibliotheek van Middelheimmuseum

Ontdek onze kunstboeken

November Boekenmaand 2022

Ook het Middelheimmuseum doet mee aan Boekenmaand. Wist je dat onze bibliotheek zo'n 50.000 publicaties telt? En dat we pareltjes van kunstboeken in onze museumshop hebben?

November is Boekenmaand in Antwerpen. Van boekhandels tot bibliotheken, van auteurs tot organisatoren, iedereen met een passie voor boeken haalt in november alles uit de kast om te tonen dat Antwerpen nog steeds dé boekenstad van Vlaanderen is. Ook het Middelheimmuseum doet mee!

Kunstboeken in de bib & shop

 

Het Middelheimmuseum bewaart, beheert en presenteert een omvangrijke collectie binnen- en buitensculpturen. Parallel aan de kunstcollectie bouwen we onze museumbibliotheek steeds verder uit. Onze bibliotheek telt vandaag maar liefst 50.000 publicaties over beeldhouwkunst, van Rodin tot nu. Je vindt ze in de oranjerie op het centrale binnenplein van het museum.

De artistieke, historische en wetenschappelijke publicaties, boeken en magazines worden gebruikt door de museummedewerkers en  -gidsen. Maar ook onderzoekers, studenten, leerkrachten en iedereen die geïnteresseerd is in moderne en hedendaagse beeldhouwkunst kan terecht in onze bibliotheek. Fysiek (met of zonder afspraak) of digitaal: de catalogus is ook online raadpleegbaar.

En je kan kunstboeken in huis halen natuurlijk! Ken je onze museumshop in het kasteel al? Die biedt een eigenzinnige selectie publicaties over beeldhouwkunst van vroeger en nu aan. Ontdek er catalogi van voorbije expo’s, boeken over kunstenaars die we in het museum presenteren, en mooi geïllustreerde kunsteducatieve werken voor kinderen. Heel wat boeken en publicaties vind je vaak niet in traditionele boekenwinkels.

Boekenkast in de bibliotheek van Middelheimmuseum

Bibliotheek

Een schatkamer voor de kunststudent, vorser en liefhebber van beeldhouwkunst.

Museumshop Middelheimmuseum

Museumshop

Neem een stukje Middelheim mee naar huis: in onze uitgebreide shop vind je kunstige cadeautjes.

Talks over kunstenaarspublicaties

 

Tijdens het tweejarig project A KIND OF A ‘HUH?’* gaat het Middelheimmuseum, samen met onderzoeksgroep ArchiVolt (van KASKA), op zoek naar onontdekte kunstenaarspublicaties in de bibliotheekcollectie. Om ook het bredere publiek kennis te laten maken met deze bijzondere publicaties richt Archivolt, samen met de museumbibliotheek, bijeenkomsten in met verschillende sprekers. Tijdens November Boekenmaand ben je welkom op de eerste (gratis) talk.

A KIND OF A ‘HUH?’* | sessie 1

Nico Dockx en Johan Pas

Herbekijk hier de eerste sessie van donderdag 24 november 2022 met Nico Dockx en Johan Pas.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum