Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondleidingen en creatieve ateliers

Voor NT2 groepen: CVO, CBE - groepen MO: inburgering - groepen vrijwilligers

Het Middelheimmuseum organiseert rondleidingen en creatieve ateliers voor het brede gamma van NT2 groepen – volwassenen onderwijs. Het bezoek biedt daarbij een meerwaarde als taaloefenkans, als kennismaking met het gratis stadspark Middelheimmuseum en verder ook als plek om samen in groep te praten over kunst en natuur. Door samen te kijken en te filosoferen ontdekt je groep meer over de kunstwerken, maar ook over elkaar. Want iedereen kijkt anders en maakt andere associaties.

Over het museum

Het Middelheimmuseum is een beeldenpark in Antwerpen. Het ligt vlakbij het Middelheimziekenhuis en de speeltuin van het Nachtegalenpark. Je kan het museum gratis bezoeken, kijken naar de beelden en genieten van de natuur.

 

Rondleidingen

Je kan afhankelijk van het taalniveau van je groep kiezen uit drie rondleidingen:

Beelden spreken (basisniveau)

Samen met een museumgids bekijk je een aantal beelden in het park. De gids leert je groep naar de beelden kijken en over de beelden praten. De gids geeft ook meer uitleg over de kunstenaars die het beeld gemaakt hebben. De museumgids houdt rekening met de basiswoordenschat die je groep beheerst.

Verhalen van altijd en overal (gevorderden)

De nadruk ligt op de interactie waarbij de gids uitnodigt om persoonlijke indrukken over het kunstwerk te delen met de groep. Wat doet een beeld met jou? Welke gedachte of gevoel maakt het beeld bij je los? De museumgids brengt ook het verhaal van het beeldhouwwerk en de kunstenaar. Hoe meer verhalen, hoe rijker het beeld. De museumgids speelt zowel in op het taalniveau van je groep als op hun interesses.

Reserveer hier

Korte rondleiding met creatief atelier (zowel geschikt voor Alfa als voor gevorderden)

De museumgids start de sessie met een korte kennismaking met het beeldenpark. Daarna geeft de gids een creatieve opdracht in het atelier. De groep experimenteert met verschillende materialen zoals bijvoorbeeld met hout (stokjes, takken, latjes, blokken), steen (mergelsteen), klei, karton, stof, rubber, gips, plasticine, ijzerdraad, kippengaas, touw, enz.

Reserveer hier

 

Praktisch

  • Rondleidingen en ateliers met een museumgids duren 2 uur
  • 15 deelnemers per gids
  • Gratis voor NT2-scholen en organisaties uit Antwerpen
  • € 105 voor NT2-scholen en organisaties uit de rest van Vlaanderen en Brussel
  • Deze workshop kan je niet boeken vanaf 1 december 2022 tot en met 28 februari 2023.

Reservering

www.experienceantwerp.be

Let op

Beelden mogen niet aangeraakt worden.

Tips

  • Als je vragen hebt, kan je altijd een erfgoedbewaker aanspreken of iemand in de museumshop.
  • Bij slecht weer zorg je best voor aangepaste kledij en schoeisel.
  • Bij mooier weer mag en kan je gezellig picknicken in het museum. Na de openingsuren van het museum kan je hiervoor terecht in het Nachtegalenpark.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief