Overslaan en naar de inhoud gaan
Verplaatsing van het werk 'Double Progression Vert et Blanc' van Jésus Rafael Soto

Volg de werkzaamheden

Nieuwe opstelling van kunstwerken

Volg hier de werkzaamheden en krijg een exclusieve blik achter de schermen. 

Maart 2023

Ontharding en duurzaam groen 

Bij de vernieuwde presentatie gaat extra aandacht naar de landschappelijke elementen en de bijzondere erfgoedwaarde van de Middelheimsite. Voor de realisatie van het nieuwe landschapsplan slaan Cultuur en Groen de handen in elkaar. Een belangrijke ingreep is de ontharding en heraanleg van het parkdeel Hortiflora. Maar liefst 2.000 m² asfalt en klinkerverharding maakt plaats voor extra groen en een betere infiltratie van het regenwater.

Langsheen de bosranden komt een struiklaag, het parkgebied zelf blijft een open en extensief beheerd grasland met weidse zichtassen. Het telt meer dan 600 verschillende planten- en boomsoorten, waaronder enkele markante soorten zoals de Doodsbeenderenboom, de Perzische parrotia en de Katsuraboom.

In maart 2023 ging de heraanleg van start. De ontharde bodem wordt eerst ingezaaid met groenbemesters. Deze zomer zorgen die voor een kleurrijk bloementapijt, in het najaar worden ze onder de teelaarde gemengd als natuurlijke meststof. Aansluitend volgt de nieuwe beplanting met grasvelden en aangepast struikgewas.

December 2022

Verhuis naar openluchtdepot 

Eind 2022 zijn de eerste werken verhuisd naar het vernieuwde openluchtdepot. Kom een kijkje nemen om alle werken in het depot te bewonderen. 

 

 

Augustus 2022

Voorbereiding voor aanleg openluchtdepot 

Om ruimte te maken voor het nieuwe openluchtdepot ontmantelde en verplaatste het team van Etoile Mécanique op 30 augustus 2022 het kunstwerk ‘Double progression vert et blanc’ van Jésus Rafael Soto. Dat zorgde voor spektakel bij de aanwezige bezoekers en pers. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief