Overslaan en naar de inhoud gaan

WYSIWYG. Een interactieve kunstmethodiek voor jongeren

Voor jongeren van 12 tot 18 jaar

Nu krijg je meer dan wat je ziet. Beleef het Middelheimmuseum via de ‘wyg’ en de Middelheim app.

Hoe kan je reserveren?

Meld uiterlijk een week op voorhand het klasbezoek via middelheimmuseum@antwerpen.be (vermeld er zeker bij met hoeveel leerlingen en begeleiders jullie komen).

Voor alle coronamaatregelen: kijk op www.middelheimmuseum.be/coronavirus.

 

 

De wysiwyg (what you see is what you get) rondleidingen zijn zowel te boeken met museumgids als op eigen houtje te gebruiken. Met deze methodiek zijn er oneindig veel gidsscenario’s mogelijk. Door de differentiatie in de opdrachten op de wyg kan elke begeleider maatwerk leveren.

Wat is het Middelheimmuseum?

Een kunstpark met moderne en hedendaagse beelden in een groene omgeving.

Wat is de Middelheim App?

Een digitale applicatie over een selectie van kunstwerken uit het Middelheimmuseum. Je kan de informatie (tekst en beeld) raadplegen via je eigen smartphone. Er is Free WIFI in het park _Antwerp Free Wi-Fi

Wat is een ‘wyg’?

Een wyg is een vierkant blad papier dat kan gevouwen worden tot een spelvorm.

Aan de ene kant vind je de plattegrond van het Middelheimmuseum. Aan de andere kant zijn er 8 kunstwerken op afgebeeld, met opdrachten. Door toeval of eigen keuze worden de studenten naar een kunstwerk geleid.

Via de wyg maak je een verbinding tussen de fysieke wereld (het kunstpark, de beelden), devirtuele wereld (smartphone, internet, Middelheim App) en je eigen denk-en gevoelswereld.

Door de opdrachten op de wyg uit te voeren, zie je meer dan wat je krijgt.

Je kijkt naar de kunstwerken. Je kruipt in het hoofd (of onder de huid) van de kunstenaar. Je maakt zelf beeldmateriaal (bv tekening, tekst, foto, film, poëzie, beweging, …). Zo zet je het creatief proces verder.

 

Praktisch

Zelf gebruiken

Hoe kan je reserveren?

  • Meld uiterlijk een week op voorhand het klasbezoek via middelheimmuseum@antwerpen.be (vermeld er zeker bij met hoeveel leerlingen en begeleiders jullie komen).
  • Laat leerlingen hun smartphone meebrengen en vraag hen om de smartphone volledig op te laden en om ter ondersteuning 4G te gebruiken.

De wygs kan je gratis verkrijgen aan de balie in het kasteel. Je krijgt voldoende exemplaren mee voor je hele groep. Je kan de wygs hier ook downloaden.

Met museumgids

  • € 105 voor twee uur
  • Maximum 15 leerlingen per gids, maximum 3 gidsen tegelijk

Reserveer hier

Meld je aan voor onze nieuwsbrief