Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunst in het park

Ontdek onze collecties en tentoonstellingen in het kunstpark.

Sculptuur en natuur

In het kunstpark komen sculptuur en natuur samen. Het museum beweegt op het ritme van de seizoenen en ziet er elke dag anders uit. We dragen zorg voor zowel de unieke collecties als het bijzondere park.

Collecties

Het resultaat van meer dan een halve eeuw verzamelen.

Camille Henrot

Tentoonstellingen

Tijdelijk te zien in het kunstpark en/of de paviljoenen. 

Parklandschap

In het park komen mens, kunst en natuur samen.

Zes parkzones

Het kunstpark is onderverdeeld in zes zones. Op vier ervan ontdek je de vier thema’s van de permanente collectie. Het Openluchtdepot en Zone Oost hebben een aparte invulling.

Permanente collectie

De collectiepresentatie is thematisch. De vier thema’s (Bewegingen, Menselijke natuur, Stadswildernis en Versmelting) zijn verbonden met het landschap. Zo gaan de kunstwerken in dialoog met elkaar én met het park.

Ontdek de collectie

 

Openluchtdepot

Kunstwerken die worden hersteld, of om andere redenen uit de opstelling van beelden in het park zijn gehaald, vinden hun thuis in het openluchtdepot. Dit depot is ook toegankelijk voor de bezoeker.

Ontdek het openluchtdepot

Zone Oost

Hier voel je de stad. Auto’s razen in een tunnel onder het museum door en overal rondom zie en hoor je de bewoners van Antwerpen. In het ziekenhuis en aan de universiteit. Samen openen we hier binnenkort de poort voor welzijn.

Meer over de plannen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum