• Wat is er te zien?

    Het concept van onze beeldentuin kent weinig gelijken. Een halve eeuw werd er geïnvesteerd in de opbouw van een indrukwekkende collectie.
Plan je bezoek

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Alle binnenlocaties van het Middelheimmuseum zijn gesloten tot 19 april (eventueel verlengbaar t.e.m. 3 mei). Ook alle activiteiten in het Middelheimmuseum worden tot dan geannuleerd. Bezoekers die zich hebben ingeschreven voor activiteiten, krijgen een persoonlijk bericht met meer informatie. We informeren binnenkort over de programmatie en geplande evenementen.

Het park van het Middelheimmuseum is nog toegankelijk voor bewoners uit de directe omgeving. Enkel wandelen, lopen, fietsen is toegelaten met gezinsleden die onder eenzelfde dak wonen, of met één vriend(in) mits de 1,5 meter afstand maatregel wordt gerespecteerd.

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen of de rubriek Veelgestelde vragen.

Info over openingsuren, bereikbaarheid, toegankelijkheid, enz.
In een oogopslag weet je wat er wanneer te beleven valt in het Middelheimmuseum.
Digitale gids
Voor alle leeftijden
Ontdek bijzondere werken uit de museumcollectie met een app op je smartphone of tablet.
Verwacht
Tijdelijke expo
zaterdag 13 juni 2020 tot zondag 18 oktober 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een tentoonstelling over de sporen van de (post)koloniale geschiedenis van de Middelheimsite. Verschillende kunstenaars van Afrikaanse oorsprong en met een internationale praktijk nemen de bezoeker op sleeptouw.
Tijdelijke expo
vrijdag 15 mei 2020 tot zondag 25 oktober 2020 van 00:00 tot 00:00
Individuele bezoekers
Kunstenaar Tramaine de Senna (1981, Californië, woont en werkt in Antwerpen) maakt voor de eerste editie van Publiek Figuur een nieuw werk op een lege sokkel in het Antwerpse stadspark.
Nieuw collectiepaviljoen geopend
In het nieuwe collectiepaviljoen (her)ontdek je verborgen stukken uit de verzameling van het Middelheimmuseum. Iets meer dan 80% van de kunstwerken in de Middelheimcollectie is opgeborgen in depots, afgesloten voor de bezoekers. Omdat het museum maximale toegang wil bieden tot de collecties in al hun diversiteit, heeft het nu zo’n afgesloten bewaarplaats omgevormd tot een open depot. Welkom!
Ontdek onze highlights
Binnen de uitgebreide collectie mogen we van een aantal beslist zeggen dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis. Deze highlights zijn elk op hun manier artistieke hoogtepunten, die een bepaalde stroming of evolutie binnen de beeldhouwkunst illustreren. Ook binnen het oeuvre van de betreffende, internationale kunstenaars zijn ze van niet gering belang.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief