• Welkom in het Middelheimmuseum

    Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan.
Plan je bezoek

Het Middelheimmuseum heropent vanaf zaterdag 5/12/2020 zijn onthaal en shop in het kasteel en zijn binnenruimtes voor individuele bezoekers.

Wil je een van de paviljoenen bezoeken? Dan moet je op voorhand een ticket reserveren. Het kunstpark is vrij toegankelijk.

Reserveer hier je ticket

In de kijker

De focuspresentatie Berlinde De Bruyckere in collectiepaviljoen, Braempaviljoen en kunstpark kan weer bezocht worden. Lees meer over de tentoonstelling

Reserveer hier je ticket

Muzzzé koffers zijn beschikbaar op afspraak via middelheimmuseum@antwerpen.be.

Groepsbezoeken en rondleidingen

Enkel rondleidingen in het kunstpark en in de educatieve ruimte zijn mogelijk voor groepen -12 jarigen met max 12 deelnemers.

Verenigingen kunnen ook Inzoomen op Kunst boeken voor een online groepsgesprek in de presentatie van Berlinde De Bruyckere.

Alle andere groepsbezoeken en andere vormen van publieksactiviteiten voor deelnemers boven de 12 jaar zijn tot nader order opgeschort.

 

Omdat we het welzijn van onze bezoekers en medewerkers centraal stellen, zorgen we in tijden van COVID-19 voor een veilige omgeving voor jouw bezoek en vragen we ook om enkele maatregelen in acht te nemen. Lees hier onze maatregelen

 

Deken
Focuspresentatie
zaterdag 26 september 2020 tot zondag 21 februari 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Berlinde De Bruyckere deelt haar zoektocht als kunstenaar met ons. Vertrekkend van voorbereidende schetsen, foto’s en tekeningen voor haar Middelheimtentoonstelling in 1995, neemt ze ons mee in haar denkproces.
Een goed geïnformeerd mens geniet voor twee. Lees hier meer over de COVID-19 maatregelen in het Middelheimmuseum en de algemene bezoekersinformatie.
Nu de coronacrisis het sociaal leven grotendeels lam legt, geraken veel mensen niet meer waar ze graag vertoeven, zoals in het Middelheimmuseum. Daarom brengen we het kunstpark naar 'uw kot'.
Activiteiten voor kinderen tijdens de krokusvakantie
Kinderateliers
Krokusvakantie 2021
Zoek je in de schoolvakanties een leuke activiteit voor de kinderen? Schrijf je dan snel in voor een van onze ateliers.
Kinderen in het museum
Op stap met het gezin
Krokusvakantie 2021
Tijdens de krokusvakantie organiseert de Gezinsbond de 10de editie van Krokuskriebels. Allerlei musea organiseren dan superleuke activiteiten. In het Middelheimmuseum kan je met het gezin het kunstpark ontdekken met de gratis Muzzzékoffertjes. Of je kan de Radio Woordenwoud route volgen met de Middelheim app, in het museum of thuis.
Op 13 juni 2020 zou de zomertentoonstelling Congoville openen. Congoville is een groepstentoonstelling samengesteld door gastcurator Sandrine Colard (BE/DRC). Deze tentoonstelling en andere toekomstige projecten passen binnen een bredere ontwikkeling van het museum naar meer meerstemmigheid en inclusie.
Tijdelijke expo
vrijdag 03 juli 2020 tot zondag 18 april 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Kunstenaar Tramaine de Senna (1981, Californië, woont en werkt in Antwerpen) maakt voor de eerste editie van Publiek Figuur een nieuw werk op een lege sokkel in het Antwerpse stadspark.
detailLaPaixdesBraves_groter
Tijdelijke expo
Hedendaagse kunstenaars bewandelen koloniale sporen
zaterdag 29 mei 2021 tot zondag 03 oktober 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een tentoonstelling over de sporen van de (post)koloniale geschiedenis van de Middelheimsite. Verschillende kunstenaars van Afrikaanse oorsprong en met een internationale praktijk nemen de bezoeker op sleeptouw.
ijsbeer
Vul onze digitale bevraging in en maak kans op een mooie prijs.
Collectiepaviljoen
In het paviljoen (her)ontdek je verborgen stukken uit de verzameling van het Middelheimmuseum. Iets meer dan 80% van de kunstwerken in de Middelheimcollectie is opgeborgen in depots, afgesloten voor de bezoekers. Omdat het museum maximale toegang wil bieden tot de collecties in al hun diversiteit, heeft het nu zo’n afgesloten bewaarplaats omgevormd tot een open depot.
Ontdek onze highlights
Binnen de uitgebreide collectie mogen we van een aantal beslist zeggen dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis. Deze highlights zijn elk op hun manier artistieke hoogtepunten, die een bepaalde stroming of evolutie binnen de beeldhouwkunst illustreren. Ook binnen het oeuvre van de betreffende, internationale kunstenaars zijn ze van niet gering belang.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief