Overslaan en naar de inhoud gaan
Richard Deacon - Never Mind

Welkom in het Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan.

Gezocht

Middelheimmuseum werft aan: Verantwoordelijke publieksprogramma

Word jij de nieuwe coördinator die het aanbod aan activiteiten van het Middelheimmuseum de komende jaren uitbreidt en versterkt? Solliciteren kan tot en met 2 oktober.

Nieuws

Nieuwe collectiepresentatie

Nieuwe collectiepresentatie

Het Middelheimmuseum blaast nieuw leven in zijn kunstpark. Eind 2023 ziet het museum er helemaal anders uit. Heel wat sculpturen krijgen een nieuwe, doordachte plaats in het kunstpark, met ook een betere duiding en signalisatie. Er komt ook een nieuw publiek toegankelijk openluchtdepot voor sculpturen die tijdelijk niet in de collectiepresentatie staan opgesteld. Bij de vernieuwde presentatie gaat extra aandacht naar de landschappelijke elementen en de bijzondere erfgoedwaarde van de Middelheimsite. Zo komen mens, kunst, natuur en erfgoed nog dichter bij elkaar.

In de kijker

Rondleiding voor families

Voor gezinnen met kinderen van 5 tot 12 jaar
woensdag 12 oktober 2022 van 14:00 tot 15:30

Grote kunst inspireert niet alleen grote mensen. Het Middelheimmuseum is er ook voor jonge kunstenaars. Een museumbezoek met het hele gezin is daarom eens zo boeiend. Oude en jonge inzichten door elkaar.

Wandelgesprek

Voor individuele bezoekers
zondag 9 oktober 2022 van 14:00 tot 16:00
Meer momenten
zondag 13 november 2022 van 14:00 tot 16:00
zondag 11 december 2022 van 14:00 tot 16:00

De beelden in het Middelheimmuseum roepen misschien wel meer vragen op dan dat ze beantwoorden. Elk kunstwerk nodigt uit tot reflectie. Dan is het handig om het museum te ontdekken met een museumgids erbij.

Nu te zien

Camille Henrot

Wet Job
zaterdag 11 juni 2022 tot zondag 16 oktober 2022 van 10:00 tot 17:00

Het Middelheimmuseum presenteert met genoegen de eerste uitvoerige institutionele solotentoonstelling in België van de Franse kunstenares Camille Henrot (°1978).

Nu te zien in de stad

Publiek Figuur #3: Mekhitar Garabedian

donderdag 26 mei 2022 van 0:00 tot zondag 7 mei 2023 0:00

Voor de opdrachtenreeks Publiek Figuur wordt jaarlijks een hedendaagse kunstenaar uitgenodigd door Kunst in de Stad om een nieuw werk te maken vertrekkende van de vraag: Wie of wat zetten we vandaag op een sokkel?

Sammy Baloji

The Long Hand

Kunst in de Stad nodigde kunstenaar Sammy Baloji uit om een nieuw permanent werk te maken voor de publieke ruimte van Antwerpen.

Plan je bezoek

Praktische informatie

Praktische informatie in verband met openingstijden, ticketverkoop, tijdsblokken, bereikbaarheid, toegankelijkheid en alles wat het museum te bieden heeft.

Middelheim bij je thuis

Bezoek het museum online! Duik in onze digitale collecties en ontdek sculpturen die niet eens in het kunstpark staan opgesteld. Verdiep je museumervaring en laat je inspireren door onze audioverhalen, blogberichten, films en databank.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief