Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom in het Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan.

Binnenkort

COME CLOSER   

7 juni t/m 29 september 2024  

Met COME CLOSER verkennen Middelheimmuseum en internationaal kunstcentrum DE SINGEL samen de ruimte tussen sculptuur en performancekunst. Deze samenwerking brengt veelvormige werken samen, van een 25-tal kunstenaars uit binnen- en buitenland: installaties en performances.  

Nieuws

Middelheimmuseum opent de poort voor welzijn

Hoe kunnen we het museum beter verbinden met het ziekenhuis en de universiteit? Er komt een nieuwe 'verbindingsplek' in het museum met nieuwe toegang vanuit het ziekenhuis.  

Kunst in beweging

In 2023 en 2024 beleef je het Middelheimmuseum in volle beweging. Maar liefst 224 kunstwerken krijgen een nieuwe plek in het kunstpark en het openluchtdepot.

Veranderingen op komst

Het collectiepaviljoen is tijdelijk gesloten, we werken er aan een nieuwe opstelling. Door groenwerken n.a.v. de nieuwe collectiepresentatie zijn ook enkele delen van het kunstpark tijdelijk afgesloten.

Topstukken

La Mante van Germaine Richier

Topstukken Vlaamse Overheid

Het Middelheimmuseum heeft in haar collectie 25 kunstwerken die als Topstukken zijn erkend. Met de Topstukkenlijst beschermt de Vlaamse overheid uniek cultureel erfgoed dat ze beschouwt als zeldzaam en onmisbaar.    

Kunst in de Stad

Herdenkingsmonument verhuist naar Rooseveltplaats

Kunst in de Stad verplaatst het herdenkingsmonument 'Vrede' (1988) van de Wapper naar de Rooseveltplaats. Zo keert het kunstwerk terug naar de buurt waarvoor het oorspronkelijk werd gemaakt.

Publiek Figuur #4: Iván Argote

vrijdag 12 mei 2023 van 0:00 tot zondag 19 mei 2024 0:00

Voor de vierde editie van Publiek Figuur maakt kunstenaar Iván Argote een nieuw bronzen beeld getiteld Antipodo.

Plan je bezoek

Praktische info

Praktische informatie in verband met openingstijden, ticketverkoop, tijdsblokken, bereikbaarheid, toegankelijkheid en alles wat het museum te bieden heeft.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum