Overslaan en naar de inhoud gaan
'Never Mind' van Richard Deacon op nieuwe plaats in parkdeel Hortiflora

Welkom in het Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan.

Het collectiepaviljoen is tijdelijk gesloten omwille van werken aan een nieuwe opstelling. Sommige delen van het kunstpark zijn tijdelijk afgesloten omwille van ingrijpende grondwerken.

Nieuws

Kunst in beweging

In 2023 beleef je het Middelheimmuseum in volle beweging. De komende maanden krijgen 224 kunstwerken een nieuwe plek in het kunstpark en het openluchtdepot. We installeren ook nieuw werk, zoals een opvallende fonteinsculptuur van Camille Henrot. In de nieuwe collectiepresentatie komen kunst en natuur nog meer samen. 

Artistiek Onderzoek

Gosie Vervloessem

Gosie Vervloessem

Gosie Vervloessem maakt het eerste digitale kunstwerk voor en over het Middelheimmuseum.

Als een detective bestudeert performancekunstenaar Gosie Vervloessem (°1973, België) de relatie tussen de mens en het plantenrijk. In haar Artistiek Onderzoeksproject past ze ideeën uit The Horror Garden (2018) toe op het landschap van het Middelheimmuseum.

Nu te zien in de stad

Publiek Figuur #4: Iván Argote

vrijdag 12 mei 2023 van 0:00 tot zondag 19 mei 2024 0:00

Voor de vierde editie van Publiek Figuur maakt kunstenaar Iván Argote een nieuw bronzen beeld getiteld Antipodo.

Plan je bezoek

Praktische info

Praktische informatie in verband met openingstijden, ticketverkoop, tijdsblokken, bereikbaarheid, toegankelijkheid en alles wat het museum te bieden heeft.

Middelheim bij je thuis

Bezoek het museum online! Duik in onze digitale collecties en ontdek sculpturen die niet eens in het kunstpark staan opgesteld. Verdiep je museumervaring en laat je inspireren door onze audioverhalen, blogberichten, films en databank.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum