Overslaan en naar de inhoud gaan
Richard Deacon - Never Mind

Welkom in het Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan.

Nieuws

Werflint met tekst 'Middelheimmuseum. We werken eraan'

Nieuwe opstelling van kunstwerken

Het Middelheimmuseum blaast nieuw leven in zijn kunstpark. Eind 2023 ziet het museum er helemaal anders uit. Heel wat sculpturen krijgen een nieuwe, doordachte plaats in het kunstpark, met ook een betere duiding en signalisatie. Er komt ook een nieuw publiek toegankelijk openluchtdepot voor sculpturen die tijdelijk niet in de collectiepresentatie staan opgesteld. Bij de vernieuwde presentatie gaat extra aandacht naar de landschappelijke elementen en de bijzondere erfgoedwaarde van de Middelheimsite. Zo komen mens, kunst, natuur en erfgoed nog dichter bij elkaar.

La Lupa (de wolvin) - Arturo Martini

Nieuwe Topstukken

18 kunstwerken uit onze collectie

Met de Topstukkenlijst beschermt de Vlaamse overheid uniek cultureel erfgoed dat ze beschouwt als zeldzaam en onmisbaar. Eerder waren al 7 kunstwerken uit de collectie van het Middelheimmuseum als Topstuk erkend. Daar komen nu 18 sculpturen bij uit de avant-garde en naoorlogse beeldhouwkunst.

Nu te zien in de stad

Lili Dujourie

Mimesis

Mimesis is een nieuwe monumentale sculptuur van kunstenaar Lili Dujourie (°1941, Roeselare, België), gemaakt in opdracht van de stad Antwerpen naar aanleiding van de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen in de herfst van 2022.

Publiek Figuur #3: Mekhitar Garabedian

donderdag 26 mei 2022 van 0:00 tot zondag 7 mei 2023 0:00

Voor de opdrachtenreeks Publiek Figuur wordt jaarlijks een hedendaagse kunstenaar uitgenodigd door Kunst in de Stad om een nieuw werk te maken vertrekkende van de vraag: Wie of wat zetten we vandaag op een sokkel?

Sammy Baloji

The Long Hand

Kunst in de Stad nodigde kunstenaar Sammy Baloji uit om een nieuw permanent werk te maken voor de publieke ruimte van Antwerpen.

Inspirerende talks

Boekenrek met publicaties

A KIND OF A ‘HUH?’*

Kunstenaarspublicaties, een handleiding

Na decennia lang in de marge wint de kunstenaarspublicatie aan populariteit. Daarom startte het Middelheimmuseum een gesubsidieerd tweejarig project op rond de kunstenaarspublicaties in de museumbibliotheek.

Plan je bezoek

Praktische info

Praktische informatie in verband met openingstijden, ticketverkoop, tijdsblokken, bereikbaarheid, toegankelijkheid en alles wat het museum te bieden heeft.

Middelheim bij je thuis

Bezoek het museum online! Duik in onze digitale collecties en ontdek sculpturen die niet eens in het kunstpark staan opgesteld. Verdiep je museumervaring en laat je inspireren door onze audioverhalen, blogberichten, films en databank.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief