Overslaan en naar de inhoud gaan

Ria Pacquée invites

Terugblik op zomerse performances in het museum

In het kader van haar tentoonstelling They are looking at us, we are looking at them in het Middelheimmuseum nodigde Ria Pacquée (B, 1954) gasten uit voor een zomers performanceprogramma. Hieronder kunt u de performances herbekijken.

In hun kunstenaarspraktijken zoeken ze allen naar verbindingen, terwijl ze elk eigenzinnig en hyperpersoonlijk, en dus heel verschillend zijn. Ria Pacquée geeft haar gasten dan ook de vrije hand voor de ontwikkeling van hun performance, de keuze van de plek in het Middelheimmuseum en de duur.

 

Programma

Elke zondag gedurende de tentoonstelling. Om 10 uur aan het binnenplein

JOËLLE TUERLINCKX (B, 1958) - Le Tag/200m 

Op vraag van Ria Pacquée heractiveert Joëlle Tuerlinckx Le Tag/200m , het werk dat zij realiseerde voor Skulptur Projekte Münster 2017. De witgekalkte rechte lijn van 200 meter wordt wekelijks als een rituele actie opnieuw door een museummedewerker getrokken.

Elke zondag in juli en augustus. Vertrek om 14 uur aan het kasteel

07.07 | ​SUCHAN KINOSHITA (JP, 1960) - Platzhalter, 2019

Kinoshita combineert het procesmatige van theater en muziek vaak met het meer statische karakter van beeldende kunst. Voor deze performance vertrekt ze van de idee van de Platzhalter. De verschillende fases in het maakproces van een kunstwerk hebben voor haar evenzeer artistieke potentie: het zijn ‘plaatshouders’ voor allerlei mogelijke verhalen.

14.07 | RIA PACQUÉE

21.07 | TSUBASA HORI (JP, 1976) - Kaze Yomi  風読み , 2019

Hori bespeelt al jarenlang de traditionele Japanse Taiko drums. Haar muziekperformances zijn door de grote instrumenten erg fysiek en improvisatie speelt een grote rol. Nu treedt ze voor de eerste keer op in open lucht: haar muziek zoekt een unieke verbinding tussen de mens en de natuur.

28.07 | RIA PACQUÉE

04.08 | LILIBETH CUENCA RASMUSSEN (PH, 1970) - Dragon Doll, 2019

Met zelf gecreëerde muziek en kostuums trekt Rasmussen ons mee in een nieuwe performance waarin ze menselijke relaties bevraagt binnen het grote systeem dat we samenleving noemen. Dragon Doll past in een reeks werken rond nationale identiteit, een thema dat vaak een grote rol speelt in het werk van de Deens-Filipijnse kunstenaar.

11.08 | RIA PACQUÉE

18.08 | MINJA GU (KOR, 1977)Untitled, 2019

Gu maakt werken die heel dicht bij het leven van alledag aansluiten, zoals bijv. de consumptie van voeding. Haar oeuvre ontstaat vaak vanuit een residentie in een andere stad en voor deze performance verblijft ze dan ook tijdelijk in Antwerpen. In dit nieuwe werk duikt zij op als een performer die vanuit haar fascinatie voor voedsel niet enkel de idee van culturele grenzen overstijgt, maar ook de interactie opzoekt met het publiek.

Met de steun van wpZimmer.

25.08 | RIA PACQUÉE

 

Ga naar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum