Overslaan en naar de inhoud gaan
Boekenkast in de bibliotheek van Middelheimmuseum

Bibliotheek

Onze uitgebreide bibliotheekcollectie staat ter beschikking van onze medewerkers, maar daarnaast ook van alle geïnteresseerden. Maar liefst 50.000 publicaties loodsen je door de beeldhouwkunst vanaf Rodin tot nu.

De bibliotheek van het Middelheimmuseum focust niet alleen op informatie over de museumcollectie, maar ook over moderne en hedendaagse beeldhouwkunst in het algemeen en kunst in de openbare ruimte.

In de eerste plaats ondersteunt de bibliotheek de werking van het museum met informatie voor de wetenschappelijke medewerkers en museumgidsen. Daarnaast kunnen ook onderzoekers, studenten, lesgevers en iedereen die geïnteresseerd is in moderne en hedendaagse beeldhouwkunst in de bibliotheek terecht.

 

Praktisch

Om de bibliotheek te bezoeken, maak je best een afspraak.

Met een afspraak ben je zeker dat er plaats is in de leeszaal en kunnen wij de boeken die je nodig hebt voor je klaarleggen.

  • Iedereen kan de bibliotheek gratis gebruiken.
  • In de delen van de collectie die vrij toegankelijk zijn, kan je zelf boeken of tijdschriften uit het rek halen. Boeken uit de gesloten gedeelten worden voor je opgehaald.
  • Je kan gratis scans maken, of foto’s nemen met je eigen camera of smartphone. Voor kopieën moet je betalen.
  • De bibliotheek leent geen publicaties uit.

 

Bibliotheekcatalogus online

Raadpleeg de bibliotheekcatalogus

  • Via de onlinecatalogus kan je items selecteren in een bewaarlijst die je rechtstreeks naar de bibliotheek kan mailen. Je bestelling ligt dan voor je klaar op het afgesproken moment.

 

Contact

De bibliotheek is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 16.30 uur, of na afspraak op een ander tijdstip.
Je kan een afspraak maken via mail of telefonisch:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief