Overslaan en naar de inhoud gaan

Résidence Terrestre

12 oktober 2019 t/m 16 augustus 2020

Achteraan in het collectiepaviljoen is er ruimte om uitgebreid op één kunstwerk te focussen en vanuit verschillende invalshoeken te onderzoeken. Nog t/m 16 augustus 2020 is dat Résidence Terrestre, een bijzondere kunstinstallatie van de Belg Michel François. Na een korte presentatie in het Braempaviljoen bij de de aankoop in 1997 verdween het in het depot. Vandaag wordt het werk voor het eerst in 22 jaar weer getoond aan het Middelheimpubliek.

Het collectiepaviljoen bezoeken?

Reserveer je gratis online ticket

Omwille van de coronacrisis is het collectiepaviljoen enkel toegankelijk met een gratis online ticket.

Reserveer hier je ticket

  • Respecteer het tijdsblok dat op je ticket wordt vermeld. Je betreedt het collectiepaviljoen bij de start van het tijdsblok. Een bezoek duurt gemiddeld 60 minuten, maar je bepaalt zelf je tempo.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht. Dat geldt niet voor kinderen jonger dan 12 jaar en mensen die om medische redenen geen mondmasker kunnen dragen.
  • Volg de vooropgestelde route en hou afstand.
  • Draag tassen en rugzakken op de buik.
  • Leg papieren plannen niet terug na je bezoek.
  • Blijf niet wachten aan de uitgang.

 

Over het werk

Het presenteren van Résidence Terrestre gaat veel verder dan het uitpakken. Het is her-installeren, conserveren én actualiseren, waarbij zowel museummedewerkers, restauratoren, de kunstenaar als bezoekers een rol spelen. Je kan de kunstenaar zelf aan het werk zien en aan het woord horen in een speciaal voor deze presentatie gedraaide film in de kleine projectieruimte.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum