Overslaan en naar de inhoud gaan

Publieksgerichtheid

De publiekswerking speelt een sleutelrol in het ontsluiten van de basisfuncties van het museum en plaatst ‘maatwerk’ centraal in die aanpak.

Het museum organiseert een ruim aanbod aan activiteiten voor jong en oud, individueel of groepsverband. Grondplannen, bezoekersteksten, workshops en ateliers, rondleidingen en wandelingen, cursussen , …. er is voor elk wat wils. We verwelkomen kunstliefhebbers, wandelaars en joggers, scholen, gezinnen, … kortom iedereen die wil leren over, zich wil laten inspireren door of gewoonweg wil genieten van moderne en hedendaagse beeldhouwkunst in een prachtig park.

Een deel van het publieksaanbod is, net als de rest van de museumwerking, gratis en laagdrempelig. Misschien meer nog dan andere musea ontwikkelt het Middelheimmuseum een publiekswerking die zich specialiseert in de ontvangst van de minder cultuurcompetente of –geïntegreerde bezoeker. Er worden blijvend inspanningen geleverd om de zeer diverse doelgroepen van het Middelheimmuseum, van de professional tot de minder ervaren  museumbezoeker, te bereiken, te ontvangen en te omkaderen.

Het Middelheimmuseum wil maximaal bereikbaar en toegankelijk zijn en zoekt daarvoor aansluiting bij partners in de bredere parkomgeving (o.a. Universiteit Antwerpen, ZNA Middelheim) en weegt mee op de stadsplanning voor de directe omgeving van het museum.

Digitale ontsluiting van de collectie

De museumcollectie ter beschikking in een handomdraai.

Inclusie van minder evidente publieksgroepen

Het Middelheimmuseum werkt aan een nog gediversifieerder publieksbereik.

Bij-buurten op het Kiel

Voor de uitbouw van deze wijkwerking zette het museum een driejarig project op met verschillende partners.

Wat is er te doen?

Wie je ook bent, genietende einzelgänger of gezellig in groep, voor elke bezoeker hebben wij een eigen belevenis in petto.

Welkom in het Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum