Overslaan en naar de inhoud gaan
Silver Screen

Uitbreiding collectie

Naast het beheer van de historische collectie introduceert en begeleidt Kunst in de Stad ook nieuwe permanente kunstwerken in de publieke ruimte van Antwerpen.

Ontwikkeling en spreiding

De collectie kan groeien op verschillende manieren. Een kunstenaar kan gevraagd worden een nieuw werk te maken in opdracht van de stad, vaak voor een specifieke locatie. Een bestaand kunstwerk kan ook aangekocht of geschonken worden.

Kunst in de Stad werkt als stedelijke dienst regelmatig samen met de districten, die ze adviseert en begeleidt bij het opzetten en voltooien van artistiek opdrachtgeverschap. Zo streeft Kunst in de Stad naar een duurzame en kwalitatieve ontwikkeling en spreiding van de collectie.

Baldvin Einarsson

Knot Alone

In opdracht van het district Merksem maakte kunstenaar Baldvin Einarsson een nieuw permanent kunstwerk over hoe belangrijk het is elkaar niet los te laten.

Sergio De Beukelaer

- Release…

In opdracht van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo maakte kunstenaar Sergio De Beukelaer een nieuw permanent kunstwerk dat inspeelt op enkele typische elementen van het polderdistrict.

Lili Dujourie

Mimesis

Mimesis is een nieuwe monumentale sculptuur van kunstenaar Lili Dujourie (°1941, Roeselare, België), gemaakt in opdracht van de stad Antwerpen naar aanleiding van de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen in de herfst van 2022.

Sammy Baloji

The Long Hand

Kunst in de Stad nodigde kunstenaar Sammy Baloji uit om een nieuw permanent werk te maken voor de publieke ruimte van Antwerpen.

Sharon Van Overmeiren

De Gulle Waard/The Generous Gatekeeper

Een hedendaagse interpretatie van het Semini-standbeeldje in Het Steen: vruchtbaarheid en gastvrijheid. 

Tramaine de Senna

Figure of Color

Een kleurrijke bronzen figuur vervoegt de collectie Kunst in de Stad en bevraagt zo ideeën en tradities over publieke representatie, identiteit en uiterlijk vertoon. Sinds augustus 2021 is het beeld permanent te zien in het Munthof te Antwerpen.

An Onghena

A 2020 Olympic Poststamp

Een nieuw kunstwerk ter herdenking van de Olympische Spelen die plaatsvonden in de Antwerpse wijk Kiel in 1920.

Nadia Naveau

Silver Screen

Dit opmerkelijke haut-reliëf van de Antwerpse kunstenaar Nadia Naveau werd in 2020 aangekocht voor de collectie Kunst in de Stad en is te bewonderen aan de gevel van het pand aan Hendrik Conscienceplein 16/18, 2000 Antwerpen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum