Publiek Figuur #1: Tramaine de Senna

Tentoonstelling

Publiek Figuur is een nieuwe reeks tijdelijke kunstopdrachten voor de publieke ruimte in het Antwerpse Stadspark.
vrijdag 15 mei 2020 tot zondag 25 oktober 2020 van 00:00 tot 00:00
Individuele bezoekers

Sinds de inhuldiging in 1869 sieren standbeelden en monumenten ter eer en glorie van historische figuren als schilders en dichters, monarchen en militairen het park. Vandaag biedt een in onbruik geraakte klassieke stenen sokkel de kans om nieuwe figuren aan deze verzameling toe te voegen en zo na te denken over de hedendaagse betekenis van publieke representatie. Wie zetten we op een sokkel? Wie beelden we uit? Wie verdient een standbeeld?

Voor de eerste editie van Publiek Figuur maakt kunstenaar Tramaine de Senna (1981, Californië, woont en werkt in Antwerpen) een nieuw werk. De Senna maakt sculpturen waarin ze de mogelijke transformaties en meerduidige manifestaties van lichaam, identiteit en vorm onderzoekt.

• Te zien van 15 mei tot 25 oktober 2020
  • Locatie: Stadspark (nabij de speeltuin), Rubenslei, 2018 Antwerpen

Publiek Figuur is geïnitieerd en samengesteld door Samuel Saelemakers, Curator Collectie Kunst in de Stad

Ook interessant