Overslaan en naar de inhoud gaan

Middelheim anders bekeken

Wat zijn de favoriete werken van bekende mensen zoals Pieter Embrechts, Slongs, Johan Petit, Wim Helsen, Deborah Ostrega en vele anderen? Wat waren de opvallendste tentoonstellingen, presentaties en aanwinsten van de afgelopen 10 jaar? En welke bijzondere performances vonden plaats in het kunstpark? Ga lekker languit zitten in je zetel en geniet van uren kijk- en luisterplezier, samengebald in drie YouTube playlists.

Bekende mensen over hun favoriet Middelheimkunstwerk

Wat heeft Pieter Embrechts met deze boot van Erwin Wurm? Waarom is Marcel Vanthilt gefascineerd door Yayoi van Corey Mccorkle? Waarom klasseert komiek Wim Helsen de 'Artiesteningang' van John Körmeling als één van zijn favoriete kunstwerken ter wereld? Wat voelt rapster Slongs bij de omgewaaide huizen van Tim Ulrichs? En waarom heeft Johan Petit een boon voor de muur van onze bibliotheek? Deze en andere bekende mensen vertellen openhartig over hun favoriet Middelheimkunstwerk. Alle video's komen uit de Fatal Attraction Tour van de Middelheim App.

Opvallende tentoonstellingen, presentaties en aanwinsten

Blik terug op een reeks spraakmakende momenten waaronder de overzichtsexpo 'Experience Traps' naar aanleiding van het stadsfestival Antwerpen Barok 2018, 'Some Time' van de Britse kunstenaar Richard Deacon met de heruitvoering van het topstuk 'Nevermind', het eigenzinnige 'My Niece’s Pierced Knees', de eerste museale solotentoonstelling van de Antwerpse kunstenaar Dennis Tyfus, de aanwinst 'Diamond Shaped Room with Yellow Light' van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman, de zilveren palmbomen uit 'Cluster' van Peter Rogiers en nog veel meer.

Bijzondere performances

Opmerkelijke momenten waren er ook in de vorm van performances. Wat dacht je van Pomegranate Promenade (2018), waarbij toeschouwers in een zorb (een grote transparante plastic bal) door gekostumeerde artiesten werden geleid langs een parcours van mini experience traps, de groepsperformance 'Performative sculptures' met special guest Walter van Beirendonck, de tijdelijke interactieve kleiput van het Oostenrijkse collectief Gelitin waar groot en klein aan het boetseren sloeg of de reeks performances van Ria Pacquée en haar gasten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum