Overslaan en naar de inhoud gaan
New Narratives Ans Brys

New Narratives

Siggie Vertommen, Binu Singh en Esohe Weyden

Een verrassend nieuwe blik op dezelfde beelden. Laat je rondleiden door onze zomertentoonstelling Wet Job van Camille Henrot en bekijk de kunstwerken door de ogen van Siggie Vertommen, Binu Singh of Esohe Weyden. Dankzij hun persoonlijke interpretaties en verhalen ontdek je de expo op een heel andere manier.

 

Kijken door andere ogen

Door de ogen van iemand anders kijken, kan verfrissende inzichten opleveren. Bovendien vindt het Middelheimmuseum het belangrijk om niet alleen het eigen perspectief mee te geven op de tentoongestelde werken, maar ook andere stemmen het woord te geven, en daarvan te leren. Daarom vroeg het Middelheimmuseum drie sprekers uit diverse vakgebieden om de tentoonstelling van Camille Henrot te verkennen.

Postdoctoraal onderzoekster Siggie Vertommen, kinderpsychiater Binu Singh en spoken word-dichteres en presentatrice Esohe Weyden, nemen je mee door de tentoonstelling. Er is geen thema of script, enkel hun persoonlijke interpretaties en associaties. Verwacht je aan nieuwe inzichten en een goed gesprek. Steeds verrassend, altijd boeiend.

 

Siggie Vertommen

Dr. Siggie Vertommen (°1984) is lesgever en postdoctoraal onderzoekster aan Vakgroep Conflict en Ontwikkelingsstudies van de Universiteit Gent. Ze doet onderzoek naar de globale fertiliteitsindustrie en de rol die vrouwen daarin spelen. In haar huidig onderzoeksproject bestudeert ze transnationale vormen van draagmoederschap tussen Israël/Palestina en Georgië door de feministische lens van reproductieve arbeid. Momenteel werkt ze aan haar boek "Fertility Frontiers: Understanding Palestine through the lens of assisted reproduction" dat zal verschijnen bij Pluto Press. Ze is ook actief bij feministische collectieven zoals de UGent Vrouwenstaking, Furia en Sophia, en medeoprichter van het Slow Science collectief aan de UGent.

 

 

Binu Singh

Dr. Binu Singh (°1979) is kinder- en jeugdpsychiater en psychotherapeut, verbonden aan het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven. In het tv-programma ‘Alleen Elvis blijft bestaan’ maakte Binu Singh vorig jaar een opvallende passage. Ze sprak met presentator Thomas Vanderveken over het cruciale belang van een goede verzorging van jonge kinderen in hun eerste levensjaren. Binu Singh specialiseerde zich op het nog onontgonnen terrein van vroegkinderlijke ervaringen, en wat die later in het leven allemaal teweegbrengen. Daarmee neemt ze het op voor het welzijn van vooral heel jonge kinderen.

 

 

Esohe Weyden

Esohe Weyden (°1999) is spoken word-dichteres, presentatrice en studente Rechten uit Antwerpen. Met haar eerlijke pen probeert ze te verwoorden hoe zij in de dualiteit van haar gedachten en leefwereld op zoek gaat naar verbinding. Je kent haar misschien van ‘Mensen zeggen dingen’, edities Antwerpen en Gent, of anders wel als stadsreporter van ATV. In 2022 debuteerde Esohe Weyden bij Uitgeverij Vrijdag met haar dichtbundel ‘Tussentaal’, die genomineerd werd voor de C. Buddingh-prijs. Ze bracht haar poëzie al op heel wat podia, van de Arenberg tot Pukkelpop.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum