Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurzaamheid

Of hoe het Middelheimmuseum ernaar streeft economisch en ecologisch om te gaan mensen, middelen en architectuur in een groene omgeving.

Het Middelheimmuseum draagt, als letterlijk groen museum, duurzaamheid hoog in het vaandel.

Het Middelheimmuseum zet zijn natuurlijke reflex inzake duurzaamheid om in een duidelijk beleid, en communiceert dat actief naar zijn partners en bezoekers.

In zijn streven naar een duurzaam en economisch weloverwogen beleid, denkt het museum na over een nauwkeurig depotbeleid en collectieplan, de samenhang van een tentoonstellingsbeleid met een aankoopbeleid, en een uitgesproken advisering van de cel behoud en beheer bij de materiaalkeuzes van nieuwe creaties. Bij de keuze van de verschillende projecten wordt de impact op lange termijn ten gronde afgewogen tegen een evenementieel en kortstondig resultaat. 

Bovendien cultiveert het museum de beschermde landschappen (formele tuinen, bos, boomgaarden), zoekt het naar een evenwicht tussen de museale werking en een respectvolle omgang met het waardevolle groen en worden er continu optimalisatiewerken uitgevoerd.

Binnen het kader van duurzaamheid wordt ook ingezet op digitaliseringstrajecten voor de collectieregistratie en ‚Äďarchivering, alsook op een digitalisatie van de communicatiemiddelen.

Ga naar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum