Overslaan en naar de inhoud gaan
Visual met info over sessie 4

A KIND OF A ‘HUH?’* | sessie 4

Debat met Evi Bert, Sophie Nys & Johan Smets

In het kader van hun onderzoeksproject A Kind Of a 'Huh?'* gaan kunstenaar Nico Dockx en kunsthistoricus Johan Pas in dialoog met Sophie Nys (kunstenaar), Evi Bert (coördinator content management M HKA) en Johan Smets (verzamelaar). De presentaties en het panelgesprek zullen gaan over het bewaren en ontsluiten, archiveren en activeren van kunstenaarspublicaties, en dit zowel vanuit een publiek en privaat standpunt, als vanuit een artistiek perspectief.

A KIND OF A 'HUH?'*

Tijdens dit project onderzoeken we wat kunstenaarspublicaties zijn en lichten we de bibliotheekcollectie door op zoek naar onontdekte kunstenaarspublicaties. Voor dit project werkt het Middelheimmuseum samen met de onderzoeksgroep ArchiVolt, een onderzoeksgroep van de Koninklijk Academie Schone Kunsten Antwerpen (KASKA). ArchiVolt wordt vertegenwoordigd door Johan Pas, directeur van KASKA, onderzoeker en verzamelaar van kunstenaarspublicaties; en Nico Dockx, kunstenaar, docent aan het KASKA, uitgever en ook verzamelaar van kunstenaarspublicaties. Gedurende dit tweejarig project gebruiken we de expertise van ArchiVolt om deze kunstenaarspublicaties in onze collectie te selecteren en ook de verschillende criteria te identificeren.

Om ook het brede publiek kennis te laten maken met deze bijzondere publicaties richt ArchiVolt in samenwerking met de bibliotheek van het Middelheimmuseum vijf publieke bijeenkomsten in waarbij verschillende sprekers die werken met en rond kunstenaarspublicaties in gesprek gaan met Johan Pas en Nico Dockx. De reeks resulteert in een symposium en een boekpresentatie.

*I realized that for the first time this book had an inexplicable thing I was looking for, and that was a kind of a ‘Huh?’. That’s what I’ve always worked around. All it is, is a device to disarm somebody with my particular message. A lot of artists use that.

(Edward Ruscha in gesprek met Willoughby Sharp, Avalanche nr.7, New York, Winter-Spring 1973, p.30-39) 

Praktisch

  • Toegang: gratis
  • Locatie: De publieke bijeenkomst vindt plaats in het Groot Tekenlokaal (2e verdieping) van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (KASKA), ingang via de parking tussen Blindestraat 9-35.
  • Voertaal: De bijeenkomst gaat door in het Engels.
  • Meer info vind je hier
Visual met info over sessie 4

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum