Overslaan en naar de inhoud gaan
Pascale Marthine Tayou, Colored Stones (detail) 2018. Courtesy the artist and GALLERIA CONTINUA, exhibition view Hedges, Edges, Dirt - ICA / VCU, Richmond, USA, 2018. copyright ADAGP, Paris. Photo by David Hunter Hale for ICA / VCU.

Congoville Talks

#congoville

In aanloop van de tentoonstelling Congoville gingen we in gesprek met enkele boeiende gasten. Allen laten ze hun licht schijnen over de koloniale sporen, die vaak verborgen zijn in volle zicht en nog doorwerken in onze samenleving van vandaag.

Congoville Talk #1

Tijdens Congoville Talk #1 worden koloniale sporen, die vaak verborgen zijn in volle zicht en nog doorwerken in onze samenleving van vandaag, door de lens van de muziek en vanuit intergenerationeel perspectief besproken. Kevin Mambele, Klay Mawungu en Nanakill nemen het woord, met als host Primrose Ntumba.

Conceptontwikkeling: Primrose Ntumba
Regie: Ahefa Productions
Muziek: Kevin Mambele
Film: studio COSMO

 

Congoville Talk #2

Tijdens Congoville Talk #2 worden koloniale sporen en monumenten in de publieke ruimte besproken. Deze zijn vaak “verborgen in volle zicht”, maar werken nog volop door in onze hedendaagse samenleving. Onze gasten zijn Aminata Ndow (mede-oprichter Black History Month), Laura Nsengiyumva (kunstenaar) en Sadjo Tshiam (oprichter Acess ngo – dekoloniale fietstours).

Deze Congoville Talk #2 sluit niet alleen aan bij de tentoonstelling in het Middelheimmuseum, maar ook bij de museale werking Kunst in de Stad, die de stedelijke kunstcollectie in de openbare ruimte beheert, uitbreidt en onderzoekt. De collectie Kunst in de Stad bevat ca. 250 kunstwerken, standbeelden en monumenten, waarvan er zeven een rechtstreekse relatie hebben tot het koloniale verleden van de stad en het land. Kunst in de Stad zet actief in op het voeren van onderzoek naar deze deelcollectie, om zo actief te bevragen welke vanzelfsprekendheden uit het verleden vandaag met een andere blik bekeken worden, en hoe de collectie naar de toekomst toe op een meer inclusieve en maatschappelijk representatieve manier uitgebreid kan worden.

Conceptontwikkeling Congoville Talks: Primrose Ntumba
Host: Ama Koranteng-Kumi
Regie: Ahefa Productions
Muziek: Kevin Mambele
Film: studio COSMO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum