Overslaan en naar de inhoud gaan
Schoolbezoek

Scholen

Aanbod voor kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen

Samen met onze collectiepresentatie vernieuwen we ook het aanbod voor scholen en groepen. Vanaf september 2024 kan je kiezen uit een volledig nieuw aanbod. Ook vandaag bieden we ondersteuning voor een boeiend museumbezoek.  

Nieuw scholenaanbod vanaf 2024

Heel wat kunstwerken krijgen in 2023 en 2024 een nieuwe plaats in het museum. Ook onze educatieve pakketten krijgen een stevige make-over: we werken een straf aanbod voor scholen uit dat helemaal op de nieuwe collectiepresentatie is afgestemd.

Vanaf schooljaar 2024-2025 kan je kiezen uit een nagelnieuw aanbod voor kleuter-, lager en secundair onderwijs en NT2-groepen. Geïnteresseerd in de nieuwe activiteiten? Stuur ons een mailtje. Dan krijg je een bericht zodra het nieuwe aanbod online staat en je activiteiten kan boeken. 

 

Ook welkom vandaag

Ook dit schooljaar ben je uiteraard welkom met je klas of groep. Kom je naar het Middelheimmuseum met je klas en heb je graag een houvast? De museummedewerkers bekijken graag samen met jou op welke manier zij je optimaal kunnen ondersteunen.

Geef ons — graag uiterlijk een week op voorhand — een seintje via middelheimmuseum@antwerpen.be of bel naar 03 288 33 60 (dinsdag tot en met zondag tussen 10 en 16.30u). Vermeld ook wanneer en met hoeveel leerlingen en begeleiders je komt. Dan helpen we je er een fijn en boeiend museumbezoek van te maken.

Je kan ook gebruik maken van de online databank met de kunstwerken in onze collectie.

 

Tips

  • In het kunstpark kan je overal picknicken. Bij slecht weer kan je terecht onder de luifel van het kunstwerk ‘Franchise Unit’ (1995) van Atelier van Lieshout. Groepen van meer dan tien personen reserveren hun plek via tel. 03 288 33 60 (onthaal) of via mail.
  • Een overzicht van alle praktische info (openingstijden, bereikbaarheid etc.)

 

Aanbod voor jongeren en NT2-groepen

Kom je met een groep jongeren of een NT2-groep naar het museum en word je graag begeleid door een gids? Neem contact op met de balie voor de mogelijkheden. We bieden je graag een houvast voor een boeiend museumbezoek. Contacteer ons via middelheimmuseum@antwerpen.be of bel ons op 03 288 33 60.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Word vriend van het museum